کفش طبی ارتوپدی

کفش طبی و مزایای استفاده از آن

هر فردی امکان دارد در طول زندگی خود دچار مشکلاتی مثل کمر درد و پا درد شود. این دردها گاهی ناشی از پوشیدن کفش نامناسب است. یکی از درمان هایی که در سال های اخیر برای دردهای کمر و پا پیشنهاد می شود، استفاده از کفش طبی است. ممکن است در قدیم استفاده از این کفش ها در بین سالمندان مورد توجه بوده باشد، اما امروزه استفاده از کفش طبی برای هر فردی اعم از پیر و جوان، خانم و آقا رواج دارد. در این مقاله از پاتکان قصد داریم به انواع کفش طبی، ویژگی ها و مزایای استفاده از کفش طبی بپردازیم.

کفش طبی یعنی چه

پا یکی از مهمترین اعضای بدن است که تکیه گاه بدن به حساب می آید و تمام وزن بدن را تحمل می کند. وزن بدن به وسیله پاها به زمین منتقل می شود و فشار ناشی از این برخورد با زمین به زانو و، مفاصل و ستون فقرات بازمی گردد. به همین علت است که که درصد قابل توجهی از مردم در طول زندگی خود به دچار مشکلاتی مانند پا درد و کمر درد می شوند.

شکل ظاهری پای افراد با یکدیگر متفاوت است همچنین هر فردی ممکن است پاهایش شکل هندسی متفاوت از هم داشته باشد که این تفاوت ها در اثر افزایش یا کاهش وزن، سن و سال و … تغییر کند. به همین علت یکی از راه های جلوگیری و درمان مشکلات مربوط به پاها، استفاده از کفش طبی است.

تمام کفش های تولید شده در تولیدی کفش زنانه از یک استاندارد اولیه برخوردار هستند اما کفش طبی یا کفش ارتوپدی از استاندارد بسیار بالایی برخوردار هستند و به صورت اصولی از پاها در برابر آسیب دیدگی محافظت می کنند. زمانی که صحبت از کفش طبی می شود، بسیاری از افراد بر این باورند که این کفش‌ها مخصوص افراد مسن بوده و یا برای افرادی که در ناحیه پا و کمر دچار آسیب هستند، طراحی و ساخته شده است، اما این موضوع باعث نمی‌شود که افراد دیگر از این مدل از کفش‌ها استفاده نکنند.

با نگاهی به معنای نام انگلیسی کفش طبی (orthopedic) درمی یابیم که تاکید بر داشتن و حفظ سلامتی پا‌های ما است نه درمان آنها، بنابراین کفش‌های طبی یا کفش‌های ارتوپدی، دارای ویژگی‌های منحصر بفردی هستند که آنها را از کفش‌های معمولی متمایز میکند.

کفش ارتوپدی مردانه

انواع مدل های کفش طبی

همانطور که پیشتر اشاره شد کفش‌ طبی بر اساس نوع پا‌ی افراد می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد، اما به طور کلی، برخی از انواع آن پرکاربرد‌تر است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

  • کفش‌های قوس‌دار: در صورتی که کف پای شما صاف باشد یا قوس آن بسیار کم باشد احتمال به وجود آمدن درد و ناراحتی در مچ پا و ساق پا بیشتر می‌شود. کفش‌های قوس‌دار باعث می‌شوند که در پیاده روی ثبات مورد نیاز تامین شود فرد احساس راحت‌تری داشته باشد.
  • کفش‌های پهن: اگر کفش‌ شما همیشه به انگشتان پایتان فشار می‌آورد، می‌تواند باعث ایجاد پینه و تاول شود.
  • زبانه‌گیر: استفاده از پد اضافی در زبانه کفش میزان زیادی از فشار بر روی پا را کاهش می‌دهد. اگر پای شما به دلیل فشار کفش دچار پینه شود، می‌توانید از کفش‌های با پد اضافه در زبانه استفاده کنید.
  • کفش با پاشنه قوی: اگر مکرراً زمین می‌خورید، کفش‌هایی که پاشنه قوی دارند می‌توانند به شما در داشتن تعادل بهتر در زمان راه رفتن کمک کنند. کفش طبی سفارشی می‌تواند به بهبود وضعیت بدنی شما کمک کند.

همچنین افراد تمایل دارند که علاوه بر راحتی، کفش مورد استفاده آن‌ها مد روز باشد، به همین دلیل تولیدی کفش طبی ، کفش‌های خود را در انواع مختلفی طراحی و تولید می‌کند که پاسخگوی تمام سلیقه ها باشد. برخی از انواع رایج کفش طبی موجود در بازار:

  1. کفش طبی کتانی
  2. کفش طبی چرم
  3. دمپایی طبی
  4. کفش طبی معمولی
  5. بوت طبی

کفش طبی زنانه

کفش طبی زنانه یکی از نیازهای بانوان است چرا که استفاده از کفش طبی تاثیر زیادی بر روی سلامت جسمی آن‌ها می‌گذارد. خانم‌ها می‌توانند از کفش طبی زنانه برای پیاده روی های طولانی برای خرید، رسیدن به محل کار، مراجعه به مهد کودک یا مدرسه فرزندان و دوران بارداری استفاده کنند.

توصیه می‌شود که هیچ‌گاه با انتخاب، خرید و استفاده از یک کفش غیر استاندارد با سلامتی پاهای خود بازی نکنید. شما با استفاده از یک کفش طبی زنانه تولید شده در تولیدی کفش چرم تبریز ما می‌توانید از سلامت خود مراقبت کنید. پوشیدن کفش طبی زنانه یا ارتوپدی دارای مزیت‌های زیادی برای سلامتی است که سالهاست پزشکان متخصص بر آن تاکید دارند.

مزیت های کفش طبی

کفش طبی مردانه

اغلب افراد تصور می‌کنند که کفش طبی مردانه تنها برای افراد مسن و اشخاصی که دارای ناهنجاری‌های مربوط به پا هستند مناسب است، در حالی که این نوع کفش نه تنها استاندارد و راحت است بلکه برای تمام گروه‌های سنی یک گزینه بسیار خوب به حساب می‌آید. به پا کردن کفش طبی مردانه هنگام پیاده روی و ورزش برای آقایان فواید بسیاری دارد.

کفشی که هر روز می‌پوشید، تاثیر زیادی بر روی سلامتی پا و همچنین سلامت بدن شما می‌گذارد. در همه جای دنیا پوشیدن کفش مناسب، یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از بروز مشکلات و درد پا و دیگر اختلالات محسوب می‌شود. کفش طبی مردانه نیز یکی از انواع کفش های طبی است که مردان می‌توانند برای پای خود تهیه کنند.

با پوشیدن کفش طبی مردانه آقایان می‌توانند از ساختار کلی پای خود محافظت کنند. این کفش ها به شیوه ای طراحی شده اند که جریان خون را در ساق پا و پا بهبود می بخشند و موجب رفع دردهای قوس کف پا و پاشنه پا می شوند.

مزایای استفاده از کفش طبی

پاها به نوعی بنیاد و ستون کل بدن محسوب می‌شوند، پس بروز هر نوع مشکلی می تواند تاثیرات منفی بر کل بدن بگذارد، استفاده از کفش طبی مناسب مانع از بروز بسیاری از مشکلات در پا می‌شود. از دیگر مزایای استفاده از کفش طبی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

محافظت از پا

با انتخاب کفش طبی میتوان از عارضه‌های دردناک مانند: کشیدگی کف پا، صافی کف پا و خار پاشنه محافظت کرد. کفش طبی علاوه بر محافظت از کف پا، از کل ساختار پا حفاظت می‌کند و با کم کردن درد و ایجاد توازن در پا، از بروز علائم درد هنگام راه رفتن جلوگیری می‌کند.

بهبود و تسریع جریان خون

کفش‌های طبی فضای کافی برای حرکت پا دارند در نتیجه موجب بهبود و تسریع جریان خون و کاهش دردهای عصبی می‌شوند.

بهبود توانایی حرکت

این روزها تغذیه نامناسب و زندگی آپارتمانی که موجب تحرک کم شده است، باعث بروز انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های مربوط به پا شده است. محدودیت حرکتی می‌تواند در اثر عوامل مختلفی مانند کف پای صاف، خار پاشنه، رفت و آمد زیاد در پله‌ها و مشاغل سخت و پر تحرک ایجاد شود. افراد مبتلا به پا درد برای جلوگیری از ایجاد درد در زندگی روز‌مره خود تحرک چندانی ندارند که استفاده از کفش طبی مناسب، استاندارد و مستحکم برای این گونه افراد بسیار ضروری به نظر می‌رسد.است. کفش طبی از پاشنه پا محافظت می‌کند و تحرک را برای افراد آسانتر می‌کند.

کاهش درد

کفش‌های طبی، کفش‌های خاصی هستند که پا و مچ پا را در برمی‌گیرند و برای افرادی که هنگام پیاده‌روی یا فعالیت‌های روزانه در ناحیه پا، ساق پا، کمر و زانو احساس درد می‌کنند، مناسب هستند.

بهداشت پا

جنس بکار رفته در کفش‌های طبی، چرم حیوانی است که موجب می‌شود جریان هوا به داخل و بیرون کفش انجام شود. این کار برای بهداشت پا مناسب است و باعث جلوگیری از تعریق و بوی بد پا می‌شود.

کاربردهای کفش طبی

موارد استفاده از کفش طبی

هر کسی می‌تواند فارغ از سن، جنس یا وضعیت پا از یک کفش طبی استفاده کند. در این جا مواردی را ذکر کردیم که باید حتما برای تهیه کفش طبی، درباره آن‌ها با یک متخصص مشورت کنید.

داشتن پینه

این مشکل پا ناشی از پوشیدن کفش‌های تنگ یا باریک است. البته ممکن است این مشکل از پدر و مادر به ارث برسد یا ناشی از شکل شدیدی از آرتریت باشد.

فرسایش و پارگی بیش از حد و غیر طبیعی کفش‌ها

الگوی پوشیدن کفش‌های خود را بررسی کنید. برخی نشانه‌ها می‌توانند درباره شرایط پا و مشکلات غیر عادی آن هشدار دهند. در اینجا چند نمونه از الگوهای غیر طبیعی پوشش پا را آورده‌ایم.

  • فرسایش بیش از حد یکی از پاشنه‌هها
  • الگوی سایش جانبی روی کفی
  • پاهای صاف
  • درد مزمن کمر یا پاشنه پا
  • صدمات مکرر مچ پا

اگر از هر کدام از مشکلات بالا رنج می‌برید، مهم است که بلافاصله برای معاینه شدن توسط یک پزشک متخصص بهره ببرید. این به شما کمک می‌کند تا از بدتر شدن مشکل جلوگیری کنید.

ویژگی های کفش طبی

پوشیدن کفش اشتباه می‌تواند مانع عملکرد صحیح پاهای شما شود. به همین خاطر است که باید هنگام خرید کفش طبی به ویژگی‌های زیر توجه زیادی داشته باشید:

  • جای پاشنه سفت و محکم: برای اینکه مچ پای شما هنگام استفاده از کفش در موقعیت صحیحی قرار بگیرد، لازم است کفش شما پاشنه محکمی داشته باشد. این مورد مانع چرخش یا لغزیدن برآمدگی‌های کفش در ناحیه پاشنه می‌شود و در نتیجه هنگام دویدن یا راه رفتن از لغزیدن شما جلوگیری می‌کند.
  • حداقل امکان پیچ خوردگی: کفش‌هایی را تهیه کنید که به راحتی دچار چرخش و پیچش نمی‌شوند در غیر این صورت حمایت کافی از قوس کف پا و پای شما صورت نمی‌گیرد.
  • عمق کفش کافی و مناسب: با وجود عمق کافی کفش، می‌توانید یک کفی ارتوپدی را به راحتی در آن قرار دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا در حین دویدن دچار لغزش نشوید.
  • پشتیبانی گسترده از پا: داشتن بستر وسیع به معنای پشتیبانی بیشتر از پا است. یک جفت کفش با کف بزگ به شما کمک می کند تا با سهولت بیشتری راه بروید.
  • فضای وسیع انگشتان: تنگی و باریکی فضای انگشتان، فقط باعث ایجاد مشکلات و ناهنجاری‌هایی مثل پینه پا یا انگشتان ملتهب و دردناک می‌شود. علاوه بر این، هنگام گذاشتن کفی در کفش اگر فضای پنجه پا به قدر کافی بزرگ نباشد فضای کافی برای حرکت پای شما وجود نخواهد گذاشت.
  • پاشنه کم: اگر به پوشیدن AFO نیاز دارید، بهتر است به دنبال کفش‌هایی با پاشنه کوتاه‌تر باشید. این کار به شما کمک می‌کند تا در حین راه رفتن، راحتی خود را تضمین کنید.
  • وسط کفی ضخیم و محکم: قسمت وسط کفی کفش را چک کنید و مطمئن شوید که به قدر کافی نرم باشد. سعی کنید مقداری بر روی آن فشار دهید و بررسی کنید که آیا به راحتی فشرده می‌شود یا خیر. وسط کفی پا نقش مهمی در تقویت نیرویی که از آن استفاده می‌کنید خواهد داشت.

جمع بندی

تمام افراد جامعه به خصوص افرادی که زمان زیادی را خارج از خانه سپری می‌کنند و مشاغلی دارند که احتیاج به پیاده روی زیاد یا سر پا ایستادن را دارد بهتر است از کفش طبی استفاده کنند تا بتوانند از ایجاد مشکلاتی مثل پا درد و کمر درد جلوگیری کنند.

سوالات متداول در انتخاب کفش طبی

قیمت کفش طبی چقدر است؟

قیمت کفش طبی به کیفیت متریال به کار رفته در آن بستگی دارد و با توجه به استفاده از چرم طبیعی در آن قیمت متوسط به بالایی دارد.

از کجا کفش طبی بخریم؟

کفش طبی را میتوان از فروشگاه ها و تولیدی های کفش طبی مانند پاتکان تهیه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.