8f9ce13cf8a7ec84d09afae50945ec74

مشخصه ها و ویژگی های انواع چرم کفش ایرانی

برای انتخاب کفش چرم مرغوب و بادوام، بهترین راه انتخاب فروشگاه های آنلاین و حضوری معتبر است. با رشد صنعت کفش در ایران انتخاب تولید کننده کفش برای خرید تک و عمده گزینه مناسبی است. پاتکان یکی از معتبرترین و کارآمدترین تولید کننده انواع چرم کفش ایرانی است. در این مقاله، می‌توانید با انواع چرم کفش و مشخصه‌های آن آشنا شوید. همچنین از تقسیم بندی انواع چرم طبیعی آگاهی یابید و در نهایت می‌توانید تشخیص دهید که کدام نوع چرم کفش با نیازهای شما همخوانی دارد و برای شما بهتر است؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

انواع چرم کفش

در یک تقسیم‌بندی کلی چرم‌ها به دو نوع طیبعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند.

چرم طبیعی

یکی از مشهورترین انواع چرم کفش، چرم طبیعی می‌باشد. این نوع چرم از پوست حیوانات به دست می‌آید و خود به سه گروه چرم سبک، چرم نیمه سنگین و چرم سنگین تقسیم می‌شود.

چرم مصنوعی

همان طور که از نام چرم مصنوعی مشخص است، به صورت طبیعی و از پوست حیوانات دباغی نمی‌شود؛ بلکه به صورت صنعتی و بر پایه پلاستیک ساخته می‌شود. این نوع چرم شبیه به چرم طبیعی است و از آنجایی که هزینه تولید آن مقرون به صرفه است، طرفداران بسیاری دارد و در صنایع کیف و کفش و پوشاک بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از انواع چرم کفش که جزو چرم‌های مصنوعی محسوب می‌شود، چرم گیاهی است. چرم گیاهی از یک ماده پایه که معمولا کتان یا پلی استر است، تولید می‌شود و با یک ماده پلاستیکی ترکیب می‌شود. چرم حیوانی نسبت به چرم گیاهی از پایداری بیشتری برخوردار است.

کفش چرم مناسب

انواع چرم طیبعی در ایران

تقسیم‌بندی انواع چرم کفش طبیعی در ایران، بر اساس ویژگی‌های متفاوتی صورت می‌گیرد که به شرح زیر است.

تقسیم‌بندی انواع چرم کفش طبیعی بر اساس منشاء که شامل چرم حلال و چرم حرام است و تنها در کشورهای مسلمان این نوع تقسیم بندی رایج است.

تقسیم‌بندی انواع چرم کفش طبیعی بر پایه روش تولید، که شامل چرم سبک، چرم نیمه سبک و چرم سنگین می‌باشد. به طور معمول چرم سبک از پوست حیواناتی نظیر گوسفند، بز و بزغاله تولید می‌شود. چرم نیمه سنگین کمیاب‌تر است و از پوست حیوانات کمیاب نظیر کروکدیل ساخته می‌شود و در نهایت محبوب‌ترین نوع چرم طبیعی بر اساس ساختار، چرم سنگین است که از پوست حیوانات مرده به دست می‌آید. چرم سنگین از لطافت و مقاومت بالایی برخوردار است.

همچنین یکی از کامل‌ترین تقسیم‌بندی‌های چرم کفش طبیعی بر اساس شکل ظاهری و طرح است که شامل چرم ابر و بادی، چرم ورنی، چرم بروشاو، چرم الگانت (شبرو)، چرم فلوتر (شرانک)، چرم کوروکو، چرم چاپی، چرم نبوک، چرم اشبالت و چرم جیر می باشد.

کدام چرم مناسب برای کفش است؟

از بهترین و متداول‌ترین انواع چرم کفش می‌توان به چرم گاوی و چرم جیر اشاره کرد.

یکی از بهترین چرم‌ها برای تولید کفش، چرم تولید شده از پوست گوساله می‌باشد. البته باید توجه داشته باشید که تنها نوع چرم برای ساخت کفش مهم نیست، بلکه سایر مواد به کار رفته در ساخت چرم و فرایندهای تولید کفش نیز باید باکیفیت باشند. چرم گوساله به دلیل دوام و انعطاف بالا در ساخت کفش بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و محبوب است.

یکی دیگر از انواع چرم کفش محبوب، چرم جیر است. این نوع چرم از بخش داخلی پوست حیوانات تولید شده و به همین دلیل بافتی نرم و پرزدار دارد. چرم‌های جیر بر اساس کیفیت، شکل ظاهری و نوع پوست حیوان تقسیم‌بندی می‌شوند. کفش‌هایی که در تولید ان‌ها چرم جیر مورد استفاده قرار می‌گیرد، علاوه بر دوام بالا، دارای ظاهری جذاب و وزنی سبک می‌باشند.

بررسی انواع چرم کفش بر اساس شکل ظاهری

یکی از تقسیم‌بندی‌های رایج انواع چرم کفش، تقسیم‌بندی آن‌ها بر اساس شکل ظاهری است و شامل موارد زیر می‌باشد.

چرم ابروبادی

این نوع چرم دارای طرحی شبیه به ابرو باد است و به آن چرم افکتی نیز می‌گویند.

چرم ورنی

یکی از زیباترین انواع چرم کفش، چرم ورنی است. این نوع چرم از دباغی پوست حیواناتی مانند گاو، گوساله و بز تولید می‌شود و ظاهری بسیار براق دارد. علت این امر پوشاندن سطح چرم با لعاب لاکی پس از دباغیپوست می‌باشد. این چرم به دلیل ظاهر جذاب و براق خود طرفداران زیادی در عرصه مد دارد.

چرم بروشاو

این نوع چرم نیز شبیه ورنی بسیار براق است و یک نوع چرم نیمه ورنی به شمار می‌آید، به همین دلیل تشخیص میان چرم ورنی و بروشاو مشکل می‌باشد. این نوع چرم بیشتر برای ساخت کفش‌های رسمی کاربرد دارد.

چرم جیر

یکی از انواع چرم کفش طبیعی، که ظاهری بسیار زییا و مخملی دارد، چرم جیر است. این نوع چرم به دلیل ساخته شدن از داخلی‌ترین قسمت پوست حیواتات از پرزهای زیادی برخوردار است. چرم جیر بسیار حساس و آسیب‌پذیر می‌باشد و باید از آن مراقبت نمود.

چرم اشبالت

به چرم ساخته شده از از لایه دوم و میانی پوست حیواناتی مانند بز، گوسفند و گاو، چرم اشبالت می‌گویند. چرم اشبالت از پرز کمتری نسبت به چرم جیر برخوردار است. این نوع چرم از استحکام بالایی برخوردار است ما استحکام ان به اندازه چرم نبوک نیست.

چرم نبوک

چرم نبوک نوعی چرم بادوام و محکم است که بیرونی‌ترین لایه پوست حیوانات ساخته می‌شود. سطح چرم نبوک دارای سختی و استحکام بسیار بالایی می‌باشد. استحکام چرم نبوک به حدی است که در برابر خراش و ضربه مقاوم است.

چرم الگانت

این نوع چرم طبیعی نیزمانند چرم نبوک از خارجی‌ترین لایه پوست حیوانات تولید می‌شود و تفاوت آن با چرم نبوک در براق بودن آن است. چرم الگانت بسیار لطیف و مرغوب است و از این نظر طرفداران بسیاری دارد. به دلیل اینکه دباغی این نوع چرم دشوار استف از قیمت بالایی نیز برخوردار است و جزو مدل‌های لوکس و بسیار باکیفیت در بازار محسوب می‌شود. این نوع چرم در برابر خراشیدن مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.

چرم کوروکو

به نوعی چرم طبیعی که دارای طرح‌هایی شبیه به پوست مار هستند، چرم کوروکو می‌گویند. طرح‌های ایجاد شده بر روی چرم کورکو به صورت مصنوعی و با استفاده از ابزار و تجهیزات خاصی ایجاد می‌شود. سطح این نوع چرم در برابر سایش دارای مقاومت بالایی است. این نوع چرم به دلیل طرح خاص و زیبای خود در صنعت مد هموراه طرفداران خاص خود را دارد.

چرم فلوتر

یکی از انواع چرم کفش طبیعی، چرم فلوتر است که از پوست گاو ساخته می‌شود و در عین مقاومت و دوام بالا، بسیار رویه لطیفی دارد. از چرم فلوتر علاوه بر تولید کفش برای ساخت کیف و کمربند نیز استفاده می‌کنند. این نوع چرم در کفش‌هایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، به کار برده می‌شود.

چرم چاپی

به نوعی از چرم‌های طبیعی که طرح‌های متنوعی بر روی آن چاپ می‌شود، چرم چاپی می‌گویند. از آنجایی که مد همواره در حال تغییر است و به دنبال ابداع طرح‌های خاص و جدید می‌باشد، این نوع چرم بسیار محبوب است. چرم‌های چاپی، باعث دو چندان شدن زیبایی کفش‌ها می‌شوند. می‌توان تصاویر بسیاری مانند انواع گل، حیوانات و… را بر روی چرم چاپ کرده و با آن کفش‌های زیبایی تولید کرد.

مشخصه ها و ویژگی های انواع چرم

جمع‌بندی

از گذشته تا کنون استفاده از چرم طبیعی در تولید کیف و کفش، بسیار متداول بوده است. اولین قدم برای خرید کیف و کفش‌های مرغوب و با کیفیت شناخت انواع چرم کفش است. می‌توانید از طریق نکاتی که در این مقاله به آن‌ها پرداخته شد، انواع چرم کفش و ویژگی‌های هر کدام را بشناسید، تا در هنگام خرید بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. از آنجایی که امروزه کفش‌های چرم با انواع کیفیت تولید شده و به بازار عرضه می‌شوند، نمی‌توان تنها به حرف‌های فروشنده اتکا کرد و باید تا حدی با انواع چرم کفش آشنا باشید و اطلاعات خود را بالا ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.