بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده روی

کفش پیاده روی رو عوض کنیم یا نه؟

کفش مخصوص پیاده‌روی به کفشی گفته می‌شود که صرفاً برای پیاده‌روی طولانی دویدن و تمرین‌های ورزشی طراحی شده است. در اکثر موارد این کفش‌ها ظاهر اسپرت دارند و دارای آپشن‌های طبی هستند هر چقدر هم که کفش پیاده‌روی شما خوب و با کیفیت باشد، بعد از مدت زمان مشخصی نیاز به تعویض پیدا می‌کند. در این محتوا قصد داریم که بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی را بررسی کنیم تا بتوانید به موقع برای تعویض این کفش اقدام داشته باشید و پاهای شما متوجه آسیب خاصی نشوند.

جهت تعویض کفش پیاده‌روی می‌توانید به تولیدی کفش زنانه پاتکان طب مراجعه داشته باشید. انواع کفش اسپرت زنانه و حتی انواع کفش اسپرت مردانه در تولیدی کفش مردانه این مجموعه تولید و عرضه می‌شوند که دارای ماندگاری بالا هستند و تا مدت زمان طولانی برای پیاده‌روی و ورزش‌های روزمره مناسب می‌باشند.

بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده روی

با داشتن یک کفش پیاده‌روی استاندارد، پاهای شما هنگام ورزش و فعالیت راحت هستند و دچار درد نمی‌شوند. کفش‌های فرسوده و قدیمی می‌توانند مشکلات زیادی را برای پاهای شما به ارمغان بیاورند. پس حتماً تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید تا از بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی آگاهی پیدا کنید.

میزان دوام کفش های پیاده روی چه قدر است؟

اکثر کفش‌ها دارای محدودیت ۵۰۰ مایلی هستند و بعد از آن عملاً قابل استفاده نمی‌باشند. این قانون برای کفش‌های پیاده‌روی نیز وجود دارد که چیزی حدود ۸۰۴ کیلومتر می‌باشد. یعنی اگر ۳ تا ۴ ساعت در طول هفته یا ۳۰ دقیقه روزانه پیاده‌روی کنید، باید هر ۶ ماه یک بار به فکر تعویض کفش باشید.

همچنین در صورتی که وزن شما بیش از اندازه بالا است یا بیش از اندازه راه می‌روید و ورزش می‌کنید، بهتر است که هر سه ماه یکبار برای تعویض کفش پیاده‌روی اقدام کنید. افرادی که علاوه بر پیاده‌روی با کفش اسپرت به دویدن روزانه می‌پردازند، باید بدانند که بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی هر سه ماه یک بار است. زیرا با دویدن کفش سریع‌تر فرسوده خواهد شد.

اما به طور کلی میزان دوام کفش پیاده‌روی به عوامل مختلف بستگی دارد که این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند؛

  • میزان کیفیت کفی
  • نوع متریال به کار رفته برای تولید کفش
  • برند تولید کننده
  • نوع نگهداری و نظافت کفش در دراز مدت
  • اورجینال بودن مواد اولیه کفش
  • میزان استفاده از کفش

چگونه تعیین کنیم که چه زمانی کفش پیاده روی را عوض کنیم؟

جهت اینکه بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی را تعیین کنید، باید به نشانه‌های مختلفی دقت داشته باشید. این علائم در پا و کفش شما بروز پیدا می‌کنند. در ادامه هر یک از این نشانه‌ها را به تفصیل بررسی می‌کنیم تا بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی را بشناسید.

جدایی پاشنه و کف زیره کفش پیاده روی

وقتی که احساس کردید بین قسمت بالایی و بدنه کفش با قسمت کفی فاصله ایجاد شده، باید بدانید که این یک هشدار است. در چنین شرایطی گرد و غبار، رطوبت و آلودگی به راحتی به داخل کفش شما وارد می‌شوند و با پوست پای شما در تماس هستند. همین موضوع بیماری‌های پوستی و صدمات جسمی مختلف را به دنبال خواهد داشت. همچنین اگر پاشنه یکی از کفش‌ها بیش از دیگری حرکت کند و اصطلاحا شل شود، باید سریعاً به فکر تعویض کفش باشید.

ایجاد درد در کف پا

در صورتی که پاهای شما مدام دچار درد می‌شوند و دیگر با کفش پیاده‌روی راحت نیستید، باید به فکر تعویض آن باشید. حتی در صورتی که ظاهر کفش شما مناسب است و هنوز فرم خود را حفظ کرده، باز هم سریعاً برای تعویض اقدام کنید. زیرا پاهای شما دچار درد و التهاب شده‌اند.

احساس درد در هنگام پیاده روی

اگر هنگام پیاده‌روی یا ورزش در قسمت‌های مختلف پای خود احساس التهاب و درد می‌کنید، به احتمال خیلی قوی کفش پیاده‌روی شما در حال فرسودگی است و دیگر نمی‌تواند مانند گذشته عملکرد مثبتی از خود ارائه دهد. در نتیجه باید به فکر تعویض کفش پیاده‌روی خود باشید.

عدم راحتی بالشتک میانی کفش

اگر احساس کردید که کفش پیاده‌روی شما مانند گذشته نیست و نشانه‌های فرسودگی مانند عدم راحتی بالشتک میانی کفش را مشاهده کردید، باید بدانید که بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی فرا رسیده است. حتماً هنگام خرید کفش جدید توجه داشته باشید که دارای تکیه‌گاه قوس و پاشنه خوب باشد تا از پاهای شما به بهترین شکل حمایت کند.

بهترین تایم تعویض کفش پیاده روی

بوی نامطبوع کفش

انتشار بوی نامطبوع در کفش همیشه به معنای تعویض کفش نیست. اما وقتی که شما مدام از کفش استفاده می‌کنید و هنگام استفاده بوی نامطبوع از کفش ساطع می‌شود، یا وقتی که این بوی نامطبوع مدام احساس می‌شود، زمان تعویض کفش فرا رسیده است. زیرا بوی نامطبوع دائمی در کفش نشان دهنده وجود آلودگی باکتریایی و قارچی در کفش می‌باشد که این موضوع باعث آسیب به سلامت پوست پا خواهد شد.

 عدم انعطاف کفش

برای اینکه بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی را به خوبی متوجه شوید، پیشنهاد می‌کنیم که کفش خود را با دست بگیرید و ابتدا و انتهای آن را با خم کردن به هم برسانید تا متوجه شوید که کفش شما چقدر انعطاف دارد. در صورتی که از میزان انعطاف کفش کاسته شد، باید برای تعویض اقدام کنید. زیرا اصلی‌ترین ویژگی یک کفش استاندارد و خوب انعطاف پذیری آن است.

 فرسودگی کفش

یکی از مهمترین نشانه‌ها که برای تعیین بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی که باید به آن توجه کنید، فرسودگی کفش است. در همین راستا بررسی کنید که آیا کفش مانند سابق ثابت و مستحکم است یا لق می‌زند؟ آیا رویه کفش دارای پارگی غیر قابل ترمیم هست یا خیر؟ آیا پاشنه کفش از سمت داخل شکستگی دارد یا نه؟ آیا زیره کفش ساییده شده است یا خیر؟

در صورتی که هر یک از این آسیب‌ها را در کفش خود مشاهده کردید، باید برای تعویض اقدامات لازم را انجام دهید. زیرا زیره کفش وظیفه دفع ضربه و شوک محیطی به پا را بر عهده دارد. وقتی که ساییده شود، نمی‌تواند به خوبی از پای شما محافظت کند. پس احتمال بروز هرگونه آسیب برای پای شما وجود خواهد داشت. هرگونه فرسودگی در ظاهر کفش نیز راه را برای ورود گرد و غبار، گرما، سرما، رطوبت و… به داخل کفش فراهم می‌کند که این موضوع در دراز مدت آسیب‌های جدی به پا وارد می‌کند.

کبودی ناخن یا افتادن آن

یکی از علائم خطرناک که سلامت پای شما را هدف می‌گیرد و نشان دهنده فرسودگی کفش پیاده‌روی است، کبودی ناخن یا افتادن ناخن می‌باشد. وقتی که سرپنجه کفش کوچک یا تنگ شود و کیفیت سابق را نداشته باشد، کبودی و افتادن ناخن انگشت پا را به دنبال خواهد داشت. این مشکل در اثر پوشیدن مکرر یک کفش نیز رخ می‌دهد. پس اگر احساس کردید که انگشتان پای شما به ویژه شست پا دچار درد و کبودی شده‌اند، حتماً کفش را تعویض کنید تا جلوی افتادن ناخن و آسیب‌های جدی‌تر را بگیرید.

التهاب تاندون‌های لبه بیرونی پا و مچ پا

وقتی که کفش ثبات و استحکام سابق را نداشته باشد، پاهای شما مدام دچار چرخش خواهند شد. این چرخش‌ها آسیب‌زا هستند و باعث آسیب به تاندون و مچ پا می‌شوند. در این موقعیت کفش پشتیبانی خوبی از پای شما انجام نداده و نیاز به تعویض دارد.

ایجاد قوز در شست پا

عارضه قوز شست پا یک نوع مشکل استخوانی است که در قسمت پهلوی داخلی پا و ابتدای انگشت شست ایجاد می‌شود. این موضوع انحراف انگشت شست را به دنبال داشته و باعث ایجاد قوز در شست پا خواهد شد. کفش‌هایی که عمر مفید خود را از دست دادند و شکل آناتومی اولیه را ندارند، باعث بروز این عارضه می‌شوند. پس حتماً وقتی که احساس کردید کفش پیاده‌روی شما نیاز به تعویض دارد، آن را عوض کنید تا دچار چنین عوارضی نشوید.

احساس سوزش در قسمت‌های مختلف پا

وقتی که شما مدت زمان زیادی از کفش پیاده‌روی خود استفاده کنید و کفش فرسوده شود، با پوشیدن مداوم کفش در قسمت زیر پنجه و انگشتان پا احساس سوزش شدیدی را تجربه می‌کنید. این سوزش به علت تحریک اعصاب پا در آن قسمت اتفاق می‌افتدو زیرا دیگر کفی کفش خاصیت ضربه‌گیری و محافظت از پای شما را ندارد.

تاول زدن پا

یکی از رایج‌ترین مشکلات استفاده از کفش کهنه و فرسوده تاول زدن پا است. وقتی عمر مفید کفش به اتمام برسد، سطوح داخلی کفش دچار خوردگی می‌شوند که اصطکاک بین این سطوح تاول روی قسمت‌های مختلف پا را به دنبال دارد. به خصوص نواحی پشت پا با این تاول‌ها بسیار اذیت می‌شوند.

مدت زمان تعویض کفش پیاده روی

ایجاد میخچه یا پینه در پا

وقتی که پای شما در کفش تحت فشار قرار بگیرد و با سوزش و درد مکرر مواجه شود، یک بافت پوستی زمخت تحت عنوان میخچه یا پینه روی سطح پوست پا ایجاد می‌شود که این موضوع از عوارض پوشیدن کفش کهنه است.

تست تشخیص زمان تعویض کفش پیاده روی

آگاهی از بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی با انجام چند تست تشخیصی امکان‌پذیر است. با انجام این تست‌ها می‌توانید متوجه شوید که آیا کفش پیاده‌روی شما همچنان کاربرد دارد یا خیر، این تست‌ها را با یک جدول برایتان توضیح می‌دهیم.

تست فشار برای بررسی اینکه کفش پیاده‌ روی حالت نرمی خود را از دست داده و زیره میانی آن فرسوده شده، انجام تست فشار بهترین راه حل است. به این صورت که انگشت شست خود را به سمت زیره میانی کفش فشار می‌دهید. در صورتی که زیره میانی سفت بود با فشار کمتری فشرده خواهد شد و این یعنی زمان تعویض کفش پیاده‌روی فرا رسیده است.
تست انعطاف تست بعدی برای تشخیص زمان تعویض کفش پیاده‌روی تست انعطاف پذیری است. در صورتی که حس کردید کفش شما حالت بالشتکی سابق را ندارد، این تست می‌تواند کارساز باشد. برای انجام این تست ابتدا کفش خود را صاف نگه داشته باشید و پنجه کفش را از بالا به سمت پاشنه خم کنید. در صورتی که کفش به راحتی تا شد، یعنی موقع تعویض آن رسیده است.

سخن آخر

اکنون می‌دانید که بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی، کی است. در نتیجه می‌توانید به موقع این کفش را تعویض کنید تا پاهای سالم‌تر داشته باشید و با عوارض مختلف مواجه نشوید. همانطور که گفتیم، یک کفش پیاده‌روی محدودیت ۵۰۰ مایلی دارد و بهتر است که بعد از این مقدار استفاده برای تعویض آن اقدام کنید.

البته برخی از عوامل مانند: میزان کیفیت متریال، کیفیت کفی و نوع نگهداری شما می‌توانند در کاهش یا افزایش طول عمر کفش پیاده‌روی موثر باشند. اگر با مواردی مانند درد در کف پا، درد در هنگام پیاده‌روی، قوز شست، کبودی انگشت، جدا شدن پاشنه و کفی، بوی نامطبوع کفش، عدم انعطاف کفش و… مواجه شدید، هرچه سریع‌تر برای تعویض کفش پیاده‌روی اقدام داشته باشید. انواع کفش پیاده‌روی و اسپرت با کیفیت بالا و تنوع در مدل‌های زنانه و مردانه در تولیدی پاتکان طب به فروش می‌رسند.

سوالات متداول

میزان دوام یک کفش پیاده‌روی چقدر است؟

به طور کلی میزان دوام کفش پیاده‌روی حدود ۵۰۰ مایل یعنی ۸۰۰ کیلومتر می‌باشد.

چه عواملی باعث فرسودگی زود هنگام کفش پیاده‌روی می‌ شوند؟

عواملی مانند اضافه وزن، استفاده بیش از اندازه از کفش یا دویدن باعث می‌شوند که زودتر کفش پیاده‌روی فرسوده شود.

چه زمانی باید کفش پیاده‌روی را عوض کنیم؟

بهترین زمان برای تعویض کفش پیاده‌روی با نشانه‌های مختلف همراه می‌شود. مواردی مانند: ایجاد درد در کف پا در هنگام پیاده‌روی، راحت نبودن بالشتک میانی کفش، جدایی پاشنه، بوی نامطبوع کفش و… نشان می‌دهند که کفش نیاز به تعویض دارد.

آیا با کبود شدن ناخن باید کفش را تعویض کنیم؟

بله یکی از مهمترین نشانه‌ها برای تعویض کفش پیاده‌روی کبودی ناخن یا افتادن ناخن پا می‌باشد.

بهترین مرجع فروش انواع کفش اسپرت و کفش پیاده‌روی کجاست؟

انواع کفش اسپرت و کفش پیاده‌روی زنانه و مردانه در تولیدی پاتکان طب عرضه می‌شوند که کیفیت فوق العاده بالایی دارند.

به این post امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.