بهترین روغن برای کفش چرم

برای کفش چرم چی بزنیم

اگر دارای کفش چرم هستید و دوست دارید که طول عمر و ماندگاری کفش چرم طبیعی شما افزایش پیدا کند، اما نمی‌دانید برای کفش چرم چی بزنید، این محتوا را تا انتها مطالعه کنید. در این مطلب اصول نظافت و شستشوی کفش چرم و انواع نرم کننده چرم طبیعی را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید کفش‌های چرم خود را به بهترین شکل تمیز کرده و از مواد مناسب برای این کفش‌ها استفاده داشته باشید.

در صورتی که مراقبت از کفش چرم به طور اصولی انجام شود و دائماً کفش را با نرم کننده و روغن‌های طبیعی تمیز و براق کنید، ماندگاری کفش چرم شما افزایش پیدا کرده و می‌توانید تا سال‌های طولانی مانند روز اول از کفش خود استفاده داشته باشید.

چه روغنی برای کفش چرم مناسب است؟

یکی از روش‌های افزایش دوام و ماندگاری کفش چرم استفاده از روغن روی سطح این کفش است. روغن کاری کفش چرم باعث می‌شود تا کفش در برابر عوامل خارجی و داخلی آسیب نبیند. به خصوص اگر از کفش چرم طبیعی استفاده می‌کنید، باید بدانید که این چرم‌ها به علت ساخته شدن از پوست حیوانات، بسیار ظریف هستند و نیاز به مراقبت اصولی دارند. روغن، بافت چرم را آبرسانی کرده و باعث نرمی و لطافت کفش چرم می‌شود. انواع روغن نرم کننده چرم را در ادامه به تفصیل معرفی می‌کنیم.

روغن مناسب کفش چرم

روغن زیتون

کاربردی‌ترین و معروف‌ترین روغن نرم کننده چرم که می‌توانید به صورت طبیعی از آن استفاده داشته باشید، روغن زیتون است. اگر هنگام تمیز کردن کفش چرم هیچ روغنی در دسترس نیست، قطعاً روغن زیتون که یک گزینه در دسترس است و می‌تواند کارساز باشد.

این روغن خاصیت نرم کنندگی زیادی داشته و باعث بازیابی رنگ اولیه و اصلی چرم خواهد شد. همچنین به ترمیم خراش‌های کوچک روی کفش چرم کمک می‌کند. به طور کلی روغن زیتون یک راه حل سریع و موقت است. دقت داشته باشید استفاده مکرر و مداوم از روغن زیتون برای کفش چرم ممکن است سطح چرم را با لکه مواجه کند. به خصوص چرم‌های روشن باید حتماً هر چند وقت یک بار با روغن زیتون نرم شوند. حتماً بعد از استفاده از روغن زیتون چربی‌های اضافی روی سطح کفش را بردارید تا به داخل آن نفوذ نکند.

روغن بادام

روغن بادام سطح بسیار بالایی از اسید لینولئیک را دارا است. این ماده روغنی باعث لطافت، نرمی و ایجاد براقیت روی سطح کفش چرم می‌شود و از خشک شدن سریع و زود هنگام کفش چرم نیز جلوگیری می‌کند. در نتیجه با استفاده از روغن بادام می‌توانید به بهترین شکل از کفش چرم که نوعی سرمایه برای شما به حساب می‌آید، محافظت کنید و به حفظ ظاهر زیبای آن نیز کمک زیادی خواهید داشت.

این روغن سریعاً جذب می‌شود و اصلاً روی کفش باقی نمی‌ماند. در نتیجه باعث ایجاد لک یا لایه چسبناک روی سطح کفش نخواهد شد. روغن بادام به علت دارا بودن خواص طبیعی می‌تواند به عمق چرم نفوذ کرده و ماندگاری طولانی و مناسبی داشته باشد. همچنین از بروز سایر آسیب‌ها مانند ترک خوردگی چرم، پوسته شدن چرم و خشک شدن بیش از اندازه چرم جلوگیری می‌کند.

روغن برای کفش چرم

با تمام این تفاسیر می‌توان گفت که بهترین روغن نرم کننده چرم تا این لحظه روغن بادام است. البته توجه داشته باشید دمای ذوب این روغن نسبتا پایین بوده و نقطه ذوب پایین آن باعث شده تا در معرض اکسیداسیون قرار گرفته و گاهی اوقات فساد کالاهای چرمی را به دنبال داشته باشد. پس بیش از اندازه یا به طور مکرر از این روغن روی سطح کفش چرم استفاده نکنید.

روغن نارگیل

مورد بعدی که به عنوان نرم کننده چرم طبیعی شناخته می‌شود، روغن نارگیل است. این روغن از عصاره مهره درخت نارگیل به دست می‌آید و سطوح بالایی از انواع چربی‌های اشباع و ضد حساسیت را در خود جای داده است. جهت حالت دادن به چرم در شرایط مختلف می‌توانید از این روغن استفاده کنید. اما در استفاده از روغن نارگیل برای کفش چرم نیز نهایت دقت را به خرج دهید. زیرا این روغن در دمای پایین و سرد، جامد می‌شود. پس انتخاب خوبی برای کفش چرم در مناطق سردسیر نیست. زیرا سریعا یخ می‌زند و باعث بروز لکه‌های سفید رنگ روی کفش خواهد شد. پس بعد از اینکه روغن نارگیل را روی سطح کفش چرمی آغشته کردید، آن را در فاصله نزدیک با یک منبع گرمایش قرار دهید. زیرا گرما جلوی یخ زدن روغن نارگیل را گرفته و از سفید شدن کفش بعد از خشک شدن روغن جلوگیری می‌کند.

روغن راسو

روغن راسو دارای بوی نامطبوع است که همین ویژگی از معایب مهم آن به حساب می‌آید. اما باعث نمی‌شود که با مزایای بی‌نظیر آن برای چرم آشنا نشوید. این روغن از گذشته تا به امروز همواره برای نرم کنندگی انواع محصولات چرمی از جمله کفش چرم قابل استفاده است. روغن راسو به سرعت در سطح چرم نفوذ کرده و الیاف آن را پر می‌کند. با این روغن می‌توانید هرگونه خراش سطحی و آسیب روی سطح چرم را از بین ببرید و خاصیت ضد آب به کفش چرم خود ببخشید. اگر به دنبال نرم کننده چرم طبیعی بدون عوارض برای کفشتان هستید، قطعاً روغن راسو را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

روغن حیوانی

روغن حیوانی از ساق و پای گاو به دست می‌آید که نوعی نرم کننده طبیعی است و استفاده از آن روی کفش چرم باعث ایجاد لطافت و انعطاف خواهد شد. همچنین روغن حیوانی باعث افزایش مقاومت چرم در برابر آب و رطوبت شده و هیچ گونه بوی نامطبوعی ندارد. اما استفاده طولانی مدت و مکرر از روغن حیوانی برای کفش چرم را توصیه نمی‌کنیم. زیرا این روغن خاصیت اسیدی داشته و ممکن است دوخت‌های نخی روی کفش چرم را ضعیف کند یا از بین ببرد.

مراقبت از کفش چرم

 لانولین

لانونین از پشم بریده شده گوسفند تهیه می‌شود که بافت چرمی و مومی دارد. این ماده که نوعی روغن نرم کننده چرم نیز هست، باعث نرمی و لطافت کفش چرم شده و از خشک شدن این کفش جلوگیری می‌کند. همچنین لانونین خاصیت ضد آب، ضد قارچ و ضد باکتری دارد و در صورتی که آن را با آب مخلوط نکنید این خاصیت پابرجا خواهد بود. زیرا وجود آب در لانونین باعث رشد میکروب می‌شود.

نکات مهم قبل از استفاده کردن از هر نوع روغن

برای اینکه بتوانید فرایند نگهداری و نظافت کفش چرم را به خوبی انجام دهید، استفاده از روغن‌های مناسب و کاربردی در این زمینه کمک کننده است. زیرا باعث نرمی لطافت و براق شدن سطح چرم می‌شود. اما باید نکات مهم قبل از استفاده از هر روغن برای کفش چرم را بدانید که این نکات را در ادامه بررسی می‌کنیم؛

  • انواع نرم کننده چرم طبیعی و روغن ها ضمن داشتن فواید و مزایای بسیار زیاد، نباید به طور مداوم و پشت سر هم روی سطح کفش چرم آغشته شوند. زیرا باعث ایجاد لک، چربی اشباع و گاهی اوقات آسیب به سطح کفش خواهند شد.
  • حتماً بر اساس نوع کفش چرم و مصنوعی یا طبیعی بودن آن، از بهترین روغن برای نرم شدن کفش استفاده کنید.
  • اگر دارای کفش چرمی رنگ روشن هستید، حتماً در میزان مصرف روغن دقت داشته باشید. زیرا در اکثر موارد روغن نرم کننده چرم روی سطح چرم رنگ روشن از جمله رنگ سفید باعث ایجاد لکه‌های مختلف خواهد شد.
  • از روغن‌های اصل و خالص برای سطح کفش چرم استفاده داشته باشید. متاسفانه برخی از روغن‌های فیک با نام روغن طبیعی به فروش می‌رسند که هیچ فایده‌ای برای کفش چرم نداشته و آسیب‌های زیادی را به دنبال دارند.

چرا باید کفش چرم را روغن کاری کرد؟

دلایل مختلفی وجود دارند تا شما را قانع کنند استفاده از روغن نرم کننده چرم، برای کفش‌های چرمی الزامی است. این دلایل را با یک جدول برای شما شرح می‌دهیم.

نرمی و انعطاف  روغن کاری کفش چرم باعث ایجاد انعطاف و نرمی روی سطح کفش شده و کمک می‌کند که کفش با شکل پاها سازگار شود. این موضوع راحتی شما هنگام راه رفتن و استفاده از کفش را به دنبال خواهد داشت.
حفظ رطوبت چرم کفش چرم به طور کاملاً طبیعی رطوبت را جذب می‌کند. همین امر باعث می‌شود بعد از از دست دادن رطوبت، کاملا سفت و خشک شود. اما روغن کاری منظم کفش چرم حفظ رطوبت در چرم را به دنبال داشته و از خشک شدن آن پیشگیری خواهد کرد.
کمک به حفظ رنگ و درخشندگی کفش روغن کاری کفش چرم با روغن‌های طبیعی و مخصوص، باعث حفظ رنگ و درخشندگی کفش خواهد شد. در نتیجه شما می‌توانید حتی پس از گذشت سال‌ها، با روغن کاری کفش خود را مانند روز اول خوش رنگ و براق ببینید.
افزایش مقاومت در برابر رطوبت و لکه روغن کاری اصولی کفش چرم موجب افزایش مقاومت کفش در برابر هرگونه آب و لکه می‌شود و انواع لکه‌ها به راحتی از روی سطح چرم پاک خواهند شد.
افزایش ماندگاری با استفاده از نرم کننده چرم طبیعی می‌توانید عمر و ماندگاری کفش چرم تان را افزایش دهید.

نحوه نرم کردن چرم با روغن

اگر قصد استفاده از روغن نرم کننده چرم را دارید، حتماً باید با اصول و نحوه نرم کردن چرم با روغن آشنا باشید. بعد از انتخاب روغن مناسب، طی کردن این مراحل به دریافت نتیجه بهتر کمک زیادی می‌کند. این مراحل شامل موارد زیر می‌شوند؛

  1. در ابتدا هرگونه غبار و آلودگی روی سطح کفش چرم را با پارچه نرم و تمیز پاک کنید.
  2. سپس مقداری از روغن مورد نظر را روی قسمتی از پارچه تمیز ریخته و به آرامی پارچه روغنی را روی سطح کفش چرم آغشته کنید.
  3. با کمک یک پارچه تمیز و نرم روغن را با حرکات دایره‌ای در سطح چرم ماساژ دهید. این کار باعث جذب بهتر روغن توسط چرم خواهد شد.
  4. بعد از اینکه به خوبی روغن روی سطح کفش چرم ماساژ دادید، اجازه دهید که کفش برای چند ساعت خشک شود تا روغن را جذب کرده و کاملاً نرمی و لطافت کفش به چشم بیاید.
  5. اگر احساس می‌کنید که نیاز است، می‌توانید مراحل ۲ تا ۴ را مجدداً تکرار کنید.
  6. بعد از اینکه کفش خشک شد، می‌توانید آن را با یک پارچه نرم و تمیز دیگر پاک کنید تا هرگونه باقی مانده روغن روی سطح کفش از بین برود.

چرا چرم خشک می شود؟

انواع کفش چرم طبیعی و یا مصنوعی ممکن است در اثر اتفاقات و عوامل مختلف دچار خشکی شوند. این عوامل را در ادامه به تفصیل بررسی می‌کنیم.

تغییرات آب و هوایی

اولین عامل برای خشکی کفش چرم، تغییرات آب و هوایی است. برای مثال اگر کفش طولانی مدت در مقابل نور خورشید یا هوای خشک قرار بگیرد رطوبت آن از بین رفته و دچار خشکی می‌شود. در این موقعیت استفاده از روغن نرم کننده چرم الزامی است.

عدم استفاده از محصولات مراقبتی

در صورتی که شما از نرم کننده چرم طبیعی استفاده نداشته باشید و کفش خود را به طور منظم روغن کاری و تمیز نکنید، این کفش نمی‌تواند رطوبت خود را به خوبی حفظ کند و در دراز مدت خشک و سفت خواهد شد.

استفاده از کفش در شرایط آب و هوایی نامناسب

استفاده از کفش و قدم زدن با آن در هوای بارانی یا برفی باعث خشک شدن کفش می‌شود.

عدم استفاده منظم از کفش

در صورتی که از کفش چرم خود برای مدت زمان طولانی استفاده نکنید، رطوبت آن رفته رفته از بین می‌رود.

عدم نظافت درست

علاوه بر استفاده از روغن نرم کننده چرم باید کفش چرم خود را به طور اصولی تمیز کنید. در صورتی که کفش به طور منظم تمیز نشود، سطح آن خشک و کشیده خواهد شد.

نگهداری کفش چرم

مراقبت از زیره چرمی کفش‌های چرم

برخی از کفش‌های چرم دارای زیره بسیار مقاوم هستند. در نتیجه نیاز است که از این زیره‌ها مراقبت داشته باشید تا دوام و ماندگاری آن‌ها افزایش پیدا کند. توصیه می‌کنیم هر چند وقت یکبار زیره کفش را بررسی کنید و با کمک یک برس و روغن نرم کننده چرم سطح زیره را کاملاً روغن مالی کنید. این کار تا هنگامی که روغن جذب زیره کفش نشود، باید ادامه پیدا کند.

سخن آخر

اصول روغن کاری کفش چرم را در این محتوا دانستید و می‌دانید که بهترین نرم کننده چرم طبیعی چیست. انواع روغن نرم کننده چرم شامل مواردی مانند: روغن زیتون، روغن بادام، روغن نارگیل، روغن راسو، لانولین، روغن حیوانی و… می‌شوند. هر یک از این روغن‌ها ویژگی‌های خاص خود را داشته و به شکل کاملاً مناسب کفش‌های چرم را نرم لطیف و منعطف می‌کنند. رعایت نکات ذکر شده در این مطلب برای داشتن کفش‌های چرم با دوام و ماندگار الزامی است. اگر دوست دارید که کفش چرم با کیفیت را خریداری کنید که ضمن داشتن ظاهر زیبا، دوام و ماندگاری بالایی داشته باشد، مجموعه پاتکان طب با عرضه انواع کفش‌های چرمی زنانه و مردانه در مدل‌ها و سبک‌های متنوع در خدمت شما است.

سوالات متداول

آیا می‌توان از روغن طبیعی برای کفش چرم استفاده کرد؟

بله استفاده از روغن چرم طبیعی به حفظ لطافت، دوام و جلوگیری از آسیب کفش چرم کمک می‌کند.

کدام یک از روغن‌ها برای کفش چرم مناسب هستند؟

انواع روغن طبیعی کاربردی برای کفش چرم شامل؛ روغن زیتون، روغن بادام، روغن نارگیل، روغن راسو، روغن حیوانی و لانولین می‌شوند.

آیا می‌توان روغن‌ها را به طور مداوم روی کفش‌های چرم آغشته کرد؟

خیر، این روغن‌ها در کنار فواید زیادی که برای کفش چرم دارند، در صورت استفاده مداوم باعث لک و آسیب به سطح کفش می‌شوند.

دلیل روغن کاری کفش چرم چیست؟

روغن کاری کفش چرم ضمن ایجاد نرمی و انعطاف، باعث حفظ رطوبت چرم و حفظ رنگ و درخشندگی کفش خواهد شد.

علت خشکی کفش چرم چیست؟

عواملی مانند: تغییرات آب و هوایی، استفاده از کفش در برف و باران، عدم روغن کاری چرم همه و همه می‌توانند خشکی کفش چرم را به دنبال داشته باشند.

به این post امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.